Verhoog je Instagram engagement met deze 6 tips voor jouw bedrijf

Vanaf April 2017 heeft Instagram 700 miljoenen maandelijkse actieve gebruikers bereikt (waarvan 200 miljoen dagelijks actief zijn) - dat is veel potentieel voor jouw bedrijf! Instagram is een essentieel hulpmiddel voor kleine bedrijven, omdat 75 procent van de gebruikers actie zal ondernemen als een bericht hen inspireert en 70 procent van de gebruikers volgen tenminste één bedrijf op de app. Het is echter niet genoeg om gewoon op Instagram te zijn. Je moet unieke, interessante inhoud maken die jouw bedrijf en je volgers verbindt. Als jouw Instagram account wel een boost kan gebruiken lees dan deze 6 tips om je Instagram engagement organisch te laten groeien.

1. Hashtags zijn de sleutel.

Hashtags zijn een van de belangrijkste aspecten van Instagram - zij vinden manieren om potentiële klanten te vinden die je niet volgt (nog niet!). Uit onderzoek blijkt dat posten met hashtags een gemiddelde toename van de betrokkenheid van bijna 13 procent hebben. Met de juiste hash tags kun je je bereik uitbreiden en relevante gesprekken uitlokken in jouw branche. In deze gesprekken kunt je bijdragen en zien wat jouw consumentenbestand zoekt en wat ze graag zien. Als je dit nog niet hebt gedaan, moet je een unieke hashtag voor uw bedrijf creëren en promoten door deze te integreren in de profiel bio's van jouw sociale media kanalen. Als je hashtags toevoegt aan jouw berichten, gebruik dan altijd deze hash tag, maar vergeet niet creatief te zijn met andere hashtags die je gebruikt. Vind trendy hashtags voor je berichten met verschillende tools en experimenteer met hen. Bijvoorbeeld, als je een bakker bent, zal "#baking" je zover krijgen.

2. Maak interessante inhoud.

De inhoud die je plaatst moet van hoge kwaliteit en uniek zijn. Het zou de gebruikers moeten inspireren om actie te ondernemen, hetzij via de uitnodiging om een ankoop te doen of naar jouw website te gaan. Bijvoorbeeld, als je een koffiewinkel hebt, zet je niet alleen een foto van een gewone kop koffie. Vertel een verhaal over het product! Als je niet zeker weet wat voor soort inhoud mensen willen, controleer dan concurrenten of grotere merken in jouw branche om te zien wat het meest betrokken is. U wilt misschien een fotograaf of videograaf huren om te helpen bij het creëren van hogere kwaliteit, maar vermijd het potentieel van jouw smartphone niet. Je wilt ook jouw volgers niet verdrinken door te veel te plaatsen. Het plaatsen van een keer per dag, of elke andere dag, over dezelfde tijd is een goede plek om te beginnen. Onthoud: Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit.

3. Engage met anderen.

Een andere manier om de betrokkenheid te vergroten, is om jezelf te engage. In plaats van alleen de content te plaatsen en vervolgens de Instagram app weer te sluiten, ga op zoek naar mooie foto's van je volgers - vooral als je ze al hebt gevolgd! Ontdek jouw publiek met de juiste hashtags van jouw industrie door te vergelijken en te reageren op hun berichten. Als je hun inhoud voldoende liked, volg ze! Als ze jouw comment zien, zullen ze waarschijnlijk zoeken en eventueel je bedrijfs Instagram bekijken en willen, like, reageren of zelfs volgen.

4. Start het gesprek / engagement.

Als kleinbedrijf is het aan jou om jouw klantenbestand succesvol te bereiken. Zet goede call to actions bij je berichten zodat potentiële volgers precies weten wat je van hen nodig hebt. Je kunt dit door de bijschrift doen of door de comments op de posts. Als je bijvoorbeeld in de winkel bent, plaatst je een diavoorstelling van verschillende producten, en in de bijschrift moedigen je de volgers aan om commentaar te geven op hun favoriete product. Je kunt ook beelden met betrekking tot volgers posten, waardoor ze waarschijnlijk reageren, reageren en jouw berichten delen. Om een esprek te voeren, start het gesprek.

5. Bevorder jezelf.

Een eenvoudige en effectieve manier om jouw Instagram-follow-up en betrokkenheid te verhogen, is om jouw pagina te promoten via andere sociale kanalen. Deel jouw pagina door welke andere sociale kanalen van jou zijn (Facebook, Twitter, Pinterest, etc.). Moedig je volgers aan om je op Instagram te volgen en ook te reageren op je berichten.

6. Ken andere mensen.

Opsporen van klanten, volgers of zelfs niet-volgers kan je betrokkenheid vergroten. Als je ze in de post of bijschrift tagt, krijgen ze een melding en controleer je pagina. Zij zullen dankbaar zijn dat je hun inhoud wilt delen en mogelijk reageren op of reageren op de post die hun volgers zullen zien (wat op hun beurt tot een hoger bereik voor uw pagina leidt). Je kunt dit ook doen door een wedstrijd of giveaway te houden. Wedstrijden kunnen even eenvoudig zijn als het plaatsen van een grappige foto, waarbij volgers gevraagd worden om het grappigste bijschrift op te lossen en later de titel te bewerken om het winnende commentaar op te nemen. U kunt ook een korting aanbieden voor bepaalde producten, cadeaubonnen of kortingscode

SUCCES!